Βαλκάν Εξπόρτ: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 21:47

«Σε απάντηση της από 7/10/2004 επιστολής του Χ.Α. σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου, η εταιρία ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

'Σε απάντηση της επιστολής σας και στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου, στο πλαίσιο του άρθρου 5, § 5 Π.Δ. 350/85 και του άρθρου 4 αρ. 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του άρθρου 295 του κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. σας ενημερώνουμε ότι: - Κατά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μείωση προσωπικού στην Εταιρεία που αφορούσε σε δύο υπαλλήλους το μήνα Σεπτέμβριο και τέσσερις υπαλλήλους το μήνα Οκτώβριο, με αποτέλεσμα το σύνολο των εργαζομένων να ανέρχεται σήμερα σε 84 άτομα.

- Οι μειώσεις προσωπικού γίνονται πάντα σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία. - Οι μειώσεις στον αριθμό των εργαζομένων δεν έχουν επηρεάσει την συνολική παραγωγική δυνατότητα της Εταιρείας αφού οι δύο παραγωγικές μονάδες των Επενδεδυμένων και της Μελαμίνης είχαν κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2004 απόδοση + 6% και -2% αντίστοιχα, έναντι της παραγωγής Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2003.

- Στόχος της Διοίκησης της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ είναι να περιοριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στον κλάδο της ξυλείας και έχει δυσμενώς επηρεάσει όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας ξυλείας.

- Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε, η Εταιρεία όχι μόνο να μη σταματήσει τη λειτουργία της - όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τύπου - αλλά και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στο μέλλον. Στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και περιστολής εξόδων περιλαμβάνονται και απολύσεις εργαζομένων.

- Αν και κατανοούμε απόλυτα ότι οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αντιδρούν σε μέτρα που περιλαμβάνουν και απολύσεις προσωπικού, η Διοίκηση της Εταιρείας επιβάλλεται να λάβει μέτρα που στόχο έχουν να διασφαλίσουν το μέλλον της επιχείρησης και του προσωπικού ως σύνολο. Σε μια περίοδο που γίνονται γνωστά τα σχέδια μεγάλων ελληνικών εταιρειών, μελών του Χ.Α., για την άμεση ανάγκη αύξησης της ανταγωνιστικότητάς τους, που περιλαμβάνει και απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων τους, είναι άξιο απορίας ότι μερίδα του τύπου εστιάζει την κριτική της σε ανάλογες, αλλά πολύ μικρότερης έκτασης, ενέργειες που καταβάλει η Διοίκηση της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα