Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 10:34
UPD:11:20

Για τη σηµερινή συνεδρίαση αναµένουµε η µετοχή της ∆ΕΗ να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των δηµοσιευµάτων για αύξηση των τιµολογίων κατά 2,5% - λιγότερο από ότι είχε ζητήσει η εταιρεία και οριακά χαµηλότερα από τις προβλέψεις µας για αύξηση 2,7%. Θεωρούµε ότι η χαµηλότερη του αναµενόµενου πληθωρισµού αύξηση των τιµολογίων έχει ήδη προεξοφληθεί στην τιµή της µετοχής. Αναµένουµε ένα προσεκτικό άνοιγμα για σήµερα µετά την αρνητική πορεία της αγοράς στην Αµερική χθες», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο πρωινό της σχόλιο η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με την Praxis Χρηματιστηριακή, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή των ΚΑΕ, «διότι η νέα καθοδήγηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/14/969253.htm για τα αποτελέσματα του ομίλου κατά την τρέχουσα χρήση είναι αισθητά χαμηλότερη από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις».

H Artion Χρηματιστηριακή εμφανίζεται επιφυλακτική για τη σημερινή συνεδρίαση λόγω του κακού κλίματος στις διεθνείς αγορές http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/14/969434.htm .

«Τα διεθνή χρηµατιστήρια αναµένεται να ξεκινήσουν αρνητικά καθώς οι υψηλές τιµές του πετρελαίου προκαλούν νευρικότητα. Οι ελληνικές µετοχές πιθανώς να ακολουθήσουν την πορεία των ξένων αγορών καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα», εκτιμά η Aspis Bank.

Εξάλλου, η EFG Eurobank Ergasias αναμένει διατήρηση της αυξημένης παρουσίας των ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο και ανοδική πορεία του γενικού δείκτη εντός του 2004 http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/14/969266.htm .

Οι αναλυτές της Eurobank επισημαίνουν ότι οι ξένοι επενδυτές είναι η πιο δραστήρια ομάδα στο Χ.Α. και μάλιστα τα θεσμικά χαρτοφυλάκια που επενδύουν στην Ελλάδα - και ειδικά στις τραπεζικές μετοχές - είναι από τα σημαντικότερα παγκοσμίως.

Οι αναλυτές της Eurobank εκτιμούν ότι ο γενικός δείκτης του Χ.Α. μπορεί να φθάσει στο επίπεδο των 2.650 μονάδων το 2005 με βάση την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 12%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα