Roche: 12% η αύξηση των πωλήσεων το εννεάμηνο

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 10:24
UPD:10:25

ΑΥΞΗΣΗ 12% σημείωσαν το εννεάμηνο, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης βιομηχανίας φαρμάκων κατά του καρκίνου και διαγνωστικών τεστ για την ασθένεια στον κόσμο, Roche Holding AG, μετά τη σημαντική ζήτηση για το σκεύασμα κατά του καρκίνου του αίματος, Mabthera και κατά της ηπατίτιδας C, Pegasys.

Οι πωλήσεις, από τις δραστηριότητές της αυξήθηκαν στα 21,9 δισ. ελβετικά φράγκα (17,5 δισ. δολ.) από 19,6 δισ. ελβετικά φράγκα, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Τα αποτελέσματά της, ήταν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, για κέρδη ύψους 22 δισ. ελβετικών φράγκων.

Ο επικεφαλής της, Franz Humer, 58 ετών, εκτιμά ότι πωλήσεις της εταιρείας φέτος θα υπερβούν κατά 7% ως 8% τον μέσον όρο αύξησης των πωλήσεων του κλάδου, αποτέλεσμα της μεγάλης συνταγογράφησης του Pegasys. Η εταιρεία, επιδιώκει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το επόμενο έτος για την κυκλοφορία του σκευάσματος Avastin κατά του καρκίνου στο κόλον - στο εντερικό τμήμα από το τυφλό έντερο ως την αρχή του απευθυσμένου - καθώς επίσης και της θεραπείας, Tarceva, δύο φαρμάκων που παρατείνουν τη ζωή των καρκινοπαθών.

Οι μετοχές – χωρίς δικαίωμα ψήφου – της Roche, που διαπραγματεύονται περισσότερο, αυξήθηκαν κατά 70 σεντίμ, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 127,6 ελβετικά φράγκα η μία, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Συνολικά φέτος έχουν κερδίσει ποσοστό της τάξης του 2,3%, το ίδιο ποσοστό ανόδου με τις λοιπές μετοχές των 20 εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Pharamceutical.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα