Alitalia: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της

Καθώς σημείωνε απώλειες έως και 12% κατά τη σημερινή διαπραγμάτευση
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 10:39

ΑΝΕΣΤΑΛΗ η διαπραγμάτευση της μετοχής της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ιταλίας, Alitalia SpA, λόγω της σημαντικής πτώσης της σε ποσοστό μέχρι και 12%, εξ αιτίας των υψηλών ζημιών που εμφάνισε.

Η Alitalia ανακοίνωσε το πρώτο εξάμηνο ζημίες περισσότερες από τις διπλάσιες, που συνήθως εμφάνιζε ως αεροπορική εταιρεία, μετά την απαξίωση κεφαλαίων για την κάλυψη του κόστους αναφορικά με τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Ανακοίνωσε, ότι, τα χρέη της ανήλθαν σε 620 εκατ. ευρώ (765 εκατ. δολ.) για πρώτη φορά το εξάμηνο, έναντι ζημίας ύψους 315 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, που διένειμε στο ιταλικό χρηματιστήριο. Στις 30 Ιουλίου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι ζημίες της ήταν ύψους 330 εκατ. ευρώ, εξ αιτίας των απεργιών των εργαζομένων το πρώτο τρίμην της χρήσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απαξίωσε 289 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, προκειμένου να καλύψει το κόστος λειτουργίας της, αλλά και της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων σε αυτήν.

Το διοικητικό συμβούλιο και οι ορκωτοί λογιστές της εταιρείας, Deloite & Touche, δεν είχαν εγκρίνει τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, όταν δημοσιεύθηκαν, ως είθισται.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιταλίας, που σχεδιάζει να αντλήσει 1,2 δισ. ευρώ από την πώληση μετοχών, έχει πει ότι θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων της, στις 15 Δεκεμβρίου, για το ποσόν που θα αντληθεί, ενώ το διοικητικό της συμβούλιο θα συνεδριάσει για την έγκριση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, στις 11 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι, η εταιρεία πέτυχε συμφωνία με τα σωματεία και τις ενώσεις των εργαζομένων για τη μείωση 3.700 θέσεων εργασίας, περίπου το 20% του εργατικού της δυναμικού. Η απόλυση των εργαζομένων θα κοστίσει στην Alitalia 167 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα