Δεν «βλέπει» αποπληθωρισμό ο Ντράγκι

«Εύθραυστη» η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 16:13
UPD:16:42
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

«Πρέπει να απαντήσουμε άλλη μια φορά σε αυτό το ερώτημα: Υπάρχει αποπληθωρισμός; Και η απάντηση είναι “όχι”», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Σίγουρα θα έχουμε χαμηλό πληθωρισμό για μια παρατεταμένη περίοδο αλλά όχι αποπληθωρισμό», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Τις ανησυχίες περί αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη έσπευσε να κατευνάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος.

«Πρέπει να απαντήσουμε άλλη μια φορά σε αυτό το ερώτημα: Υπάρχει αποπληθωρισμός; Και η απάντηση είναι “όχι”», υπογράμμισε. Σίγουρα θα έχουμε χαμηλό πληθωρισμό για μια παρατεταμένη περίοδο «αλλά όχι αποπληθωρισμό», ανέφερε ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Ντράγκι τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη. «Όπως έχω πει πολλές φορές, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με την ανάκαμψη αυτή γιατί είναι ακόμη εύθραυστη και άνιση». Ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη, σημείωσε.

EURONEWS

Επεσήμανε επίσης ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να εξετάσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. «Παραμένουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον υψηλό βαθμό νομισματικής χαλάρωσης και να αναλάβουμε περαιτέρω αποφασιστική δράση αν χρειαστεί», είπε ο Μάριο Ντράγκι.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας αποφάσισε νωρίτερα να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα