Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της UFJ Holdings Inc., μετά την εισήγηση της Credit Suisse First Boston στους επενδυτές, να μειώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε μετοχές του κλάδου, καθώς η αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μειώνεται.

«Δεν μπορούμε να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι για τις τράπεζες, επειδή δεν έχουμε δει ακόμη πραγματική ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης», ανέφερε ο Hisakazu Amano, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co. στο Τόκυο.

Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,4%, φθάνοντας στις 1.101,16 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές των τραπεζών, αποτελούσαν το 14% των συνολικών απωλειών του δείκτη. Ο Nikkei έχανε 0,2%, φθάνοντας στις 10.961,59 μονάδες.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε κέρδη 0,4%, μετά την άνοδο των μετοχών των κατασκευαστικών εταιρειών, όπως της Daewoo Engineering & Construction Co. και της Hyundai Engineering & Construction Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε απώλειες 0,3%, φθάνοντας στις 89,93 μονάδες.

Οι δείκτες στην Κίνα και την Αυστραλία σημείωναν επίσης απώλειες, τη στιγμή που ανοδικά κινούντο οι αντίστοιχοι στις Φιλιππίνες. Οι υπόλοιποι δείκτες στα χρηματιστήρια της περιφέρειας, σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση.

Τopix και Nikkei, κινούντο πτωτικά για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, οδεύοντας να σημειώσουν την πιο παρατεταμένη πτώση από τις εννέα ημέρες που έληξαν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι μετοχές της UFJ, της τέταρτης σε μέγεθος δανείστριας της Ιαπωνίας, έχαναν 1%, φθάνοντας στις 484.000 γιέν. Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Mizuho Financial Group Inc., υποχωρούσαν κατά 0,7%, φθάνοντας στις 423.000 γιέν η μία και της μεγαλύτερης τράπεζας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Mitsubishi Financial Group Inc. σημείωναν απώλειες 1,1%, φθάνοντας στις 933.000 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα