Έγγραφα αμφίβολης γνησιότητας για την έκδοση αδειών παραγωγής εντόπισε η ΡΑΕ

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 18:09
UPD:18:13
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το κτήριο των γραφείων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια (ΡΑΕ).

Αποδέκτης εγγράφων των οποίων η γνησιότητα έκδοσης και το αληθές του περιεχομένου αμφισβητείται έγινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατά το στάδιο αξιολόγησης αιτήσεων για χορήγηση αδειών παραγωγής ή/και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Αρχή επισημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτά έγγραφα σαν τα παραπάνω, τα οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οφείλει να διαβιβάσει στην αρμόδια ποινική αρχή για τη διαπίστωση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Όπως αναφέρεται ειδικότερα, «αφ’ ενός σύμφωνα με  τη νομοθεσία που διέπει την υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την ‘αλήθεια και γνησιότητα’ των υποβαλλόμενων από αυτούς στοιχείων, αλλά και σύμφωνα με πολλές άλλες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η ΡΑΕ οφείλει να ελέγξει την γνησιότητα των εγγράφων ως άνω. Στο πλαίσιο αυτό, και προς διασφάλιση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, η ΡΑΕ δεν δύναται να κάνει δεκτά έγγραφα με τα ως άνω χαρακτηριστικά και οφείλει να διαβιβάσει το σχετικό φάκελο στην αρμόδια Ποινική Αρχή για την πιθανή διαπίστωση τυχόν αξιόποινων πράξεων».

Με βάση τα παραπάνω και ιδίως σχετικά με την τεκμηρίωση του κριτηρίου της οικονομικής επάρκειας, η ΡΑΕ ενημερώνει τέλος όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, οι επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος τραπεζικής χρηματοδότησης (Letters of Intent) θα υποβάλλονται υποχρεωτικά, εκτός από τον ενδιαφερόμενο, και απευθείας από την εκδούσα τράπεζα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], κάνοντας σχετική παραπομπή στον αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου αίτησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα