Taylor Woodrow: Μείωση των εσόδων από τη συρρίκνωση της αγοράς ακινήτων

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 12:22

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ των προβλέψεων και σε ποσοστό της τάξης του 6%, θα διαμορφωθούν οι πωλήσεις κατοικιών της τρίτης σε μέγεθος κατασκευαστικής εταιρείας της Βρετανίας, Taylor Woodrow Plc, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της αγοράς κατοικιών στη χώρα. Η μετοχή της σημείωσε μεγάλη πτώση, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της George Wimpey Plc και άλλων κατασκευαστικών εταιρειών.

Οι τιμές πώλησης κατοικιών της Taylor, αυξάνονται με χαμηλότερους, από ό,τι προηγουμένως, ρυθμούς, αφού τώρα δεν υπάρχει ανταγωνισμός για την πώληση περιοχών κοντά σε αποβάθρες, κάτι το οποίο θα γίνει το επόμενο έτος, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι, ο κόσμος στη Βρετανία δεν αγοράζει σπίτια, μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, πέντε φορές από το Νοέμβριο. Ο δείκτης τιμών κατοικιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα εννέα ετών, το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Royal Institution of Chartered Surveyors, αυτήν την εβδομάδα.

Οι μετοχές της Taylor Woodrow υποχωρούσαν 20,5 πένες, ποσοστό 8,4% - σημειώνοντας την πιο απότομη πτώση από τις 12 Δεκεμβρίου του 2002, φθάνοντας στις 223 πένες η μία και στα χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχαν υποχωρήσει στις 14 Αυγούστου του 2003. Διαπραγματεύθηκαν στις 228 πένες η μία στις 8:36' π.μ., ώρα Λονδίνου.

Συνολικά φέτος έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 15%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία της εταρειίας να είναι 1,33 δισ. λίρες Αγγλίας. Οι μετοχές, είχαν τη χειρότερη επίδοση, μεταξύ των μετοχών των πέντε μεγαλύτερων κατασκευαστριών της Βρετανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα