Banco Popular Espanol: Αύξηση κερδών από τη διαχείρηση α/κ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 11:58

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 13% το τρίτο τρίμηνο, μετά την αύξηση της δανειοδότησης σε μικρές επιχειρήσεις και της αντίστοιχης διαχείρισης των αμοιβαίων κεφαλαίων, εμφάνισε η υπ'αριθμόν τρία τράπεζα της Ισπανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Banco Popular Espanol SA.

Τα καθαρά κέρδη της Popular, μιας από τις πιο κερδοφόρες δανείστριες της Ευρώπης, αναρριχήθηκαν στα 216,8 εκατ. ευρώ (271 εκατ. δολ.) ή 95 σεντς ανά μετοχή από 191,6 εκατ. δολ. ή 84 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας στη Μαδρίτη. Το σύνολο των δανείων αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 24%.

Ο επικεφαλής της, Angel Ron, 42 ετών, ο οποίος προήχθη σε αντιπρόεδρο χθες, αύξησε το προσωπικό της τράπεζας με στελέχη εξειδικευμένα στα αμοιβαία κεφάλαια περίπου πέντε φορές μέσα σε δύο χρόνια και έστρεψε το ενδιαφέρον του στη δανειοδότηση μικρών επιχειρήσεων.

«Η Popular επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε μικρές εταιρείες», ανέφερε ο Ana Sanchez της BI Gestion Colectiva στη Μαδρίτη, ο οποίος διαχειρίζεται 435 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι καλό επειδή δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα από τη δραστηριότητά της στη δανειοδότηση κατόπιν υποθήκης, το μέγεθος της οποίας συρρικνώνεται».

Μαζί με τις ανταγωνίστριές της Banco Espanol de Credito SA και Banco Sabadell SA, η Popular αυξάνει τη δανειοδότηση με τους ταχύτερους ρυθμούς από τις λοιπές τράπεζες, μετά και τη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού τα προηγούμενα τρίμηνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα