Eλαφρά άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου

Μετά τις προβλέψεις για τον καιρό και τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2004 07:30

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, μετά τη χθεσινή τους άνοδο, καθώς η μείωση των προμηθειών πετρελαίου θέρμασνης στις ΗΠΑ, τόνωσε τις ανησυχίες για τα αποθέματα του χειμώνα, ο οποίος προβλέπεται να είναι πιο ψυχρός από ό,τι συνήθως.

Τα αποθέματα των καυσίμων μειώθηκαν στα 515.000 βαρέλια, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 49,5 εκατ. βαρέλια, διατηρώντας τις προμήθειες 11% χαμηλότερα από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Earth Satellite Corp., ιδιωτικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο El Nino θα προκαλέσει χαμηλότερες από τις φυσιολογικές θερμοκρασίες στο ανατολικό κομμάτι των ΗΠΑ.

«Περιμένουμε δύο βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αυτόν τον χειμώνα, οπότε αυτό είναι ένα πρόβλημα», ανέφερε ο Chriss Mennis, ιδιοκτήτης της New Wavw Energy, o οποίος κάνει βραχυπρόθεσμες επενδύσεις προθεσμιακού χαρακτήρα στον κλάδο των πετρελαιοειδών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου, διαμορφώθηκε στα 54,47 δολ. το βαρέλι, υψηλότερα κατά έξι σεντς, ποσοστό 0,1%, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 9:30' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, η τιμή του αργού αναρριχήθηκε κατά 1,77 δολ., ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 54,41 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, που έληξαν χθες, σημείωσαν άνοδο 1,63 δολ., ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στα 54,92 δολ. το βαρέλι και πολύ κοντά στην τιμή ρεκόρ. Οι τιμές τους έφθασαν νωρίτερα μέσα σε μια μέρα τα 55,20 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο μιας συνεδρίασης, από τις 18 Οκτωβρίου που αναρριχήθηκαν στα 55,33 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές βρίσκονται 80% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ώθησε τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, που χρησιμοποιείται από περίπου 8,1 εκατ. νοικοκυριά στη χώρα, σε επίπεδα ρεκόρ. Το πετρέλαιο θέρμανσης ώθησε τις τιμές του αργού υψηλότερα, καθώς αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 32% από την αρχή του Σεπτεμβρίου.

Τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν 1,2 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 279,4 εκατ. την εβομάδα που έληξε στις 15 Οκτωβρίου. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι, θα σημειωνόταν αύξηση, στα 1,8 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν 733.000 βαρέλια, φθάνοντας στα 199,9 εκατ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα