Ebay Inc.: 77% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2004 08:13

ΑΥΞΗΣΗ, της τάξης του 77%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου δημοπράτη μέσω Internet στον κόσμο, Ebay Inc., μετά την αύξηση του αριθμού των καταχωρήσεων και την επέκταση των υπηρεσιών του PayPal στην Ευρώπη. (Σ.Σ.: To PayPal, δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και καταναλωτές να κάνουν οικονομικές συναλλαγές με ασφάλεια μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 182,3 εκατ. δολ. ή 27 σεντς ανά μετοχή, από 103,3 εκατ. δολ. ή 16 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα της Ebay, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 52%, φθάνοντας στα 805,9 εκατ. δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Σαν Χοζέ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι καταχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 48%, φθάνοντας στα 348 εκατ. δολ., μετά την αύξηση της δημοτικότητας των online δημοπρασιών σε 20 χώρες εκτός των ΗΠΑ. Η χρήση του PayPal στην Ευρώπη αυξήθηκε σημαντικά, όπου η Ebay, δημιούργησε πέντε site φέτος. Ο επικεφαλής της, Meg Whitman, 48 ετών, επέκτεινε διεθνώς τις δραστηριότητες της εταιρείας με την εξαγορά της Baazee.com στην Ινδία και παρουσίασε περισσότερα προγράμματα, με στόχο την αύξηση των συναλλαγών.

«Τα αποτελέσματα ήταν καλά. Φαίνεται ότι και το PayPal διεθνώς είχε καλές επιδόσεις», ανέφερε ο Mike Koskuba, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 1,4 δισ. δολ. σε μετοχές, με τη Victory NewBridge στη Ν. Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων και 1,1 εκατ. μετοχών της Ebay.

Oι πωλήσεις της εταιρείας προβλέπεται να αυξηθούν στα 4,2 δισ. δολ. το 2005 και τα κέρδη στο 1,42 δολ. ανά μετοχή.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν 2,99 δολ., ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 94,35 δολ. η μία, στις 6:29' μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης, στη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υποχωρούσαν 1,09 δολ., φθάνοντας στα 91,36 δολ. η μία, στο Nasdaq. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 41%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα