Φυσικό αέριο και επενδύσεις στην ατζέντα Σαμαρά - Πούτιν

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 13:15
UPD:13:18
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το τετ α τετ, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση στη Μόσχα (στη φωτογραφία), ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, ειδικά στον τομέα της οικονομίας. 

Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει στις 5 το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών τους αναμένεται να τεθούν θέματα ενέργειας και μεταφορών.  

Το τετ α τετ, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση στη Μόσχα, ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, ειδικά στον τομέα της οικονομίας. 

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να βάλει στο τραπέζι εκ νέου το αίτημα της Ελλάδας για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, ζήτημα το οποίο είχε θέσει και στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντησή τους τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι χθες άρχισε στην Αγία Πετρούπολη νέος γύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom για την τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου.  

Στη συνάντηση θα συζητηθεί επίσης το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). 

Όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική, οι Ρώσοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι το θέμα ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους ενδιαφέρει μόνο αν συνδυαστεί με την ταυτόχρονη απόκτηση τόσο της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού Rosco, όσο και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα