Σταθεροποίηση του δολαρίου, μικρή πτώση στο ευρώ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 13:19
UPD:13:33
REUTERS/KACPER PEMPEL

Το δολάριο κινείται 0,3% υψηλότερα έναντι του γεν, μετά το χαμηλό επτά εβδομάδων που χτύπησε χθες.

Το δολάριο ανέκτησε τις απώλειες έναντι του γεν, καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα από το sell-off των μετοχών και των υπόλοιπων assets στις αναδυόμενες αγορές, το οποίο οδήγησε τα επενδυτικά κεφάλαια προς την κατεύθυνση των νομισμάτων που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος μετά από τρεις ημέρες, και αυτό ωφέλησε το ευρώ, το δολάριο, το γεν και το ελβετικό φράγκο, ενώ «χτυπά» τα νομίσματα που συνδέονται στενότερα με τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων και την ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, όπως το δολάριο Αυστραλίας.

Ο κύριος παράγοντας που σταμάτησε το sell-off είναι οι ενδείξεις μιας πιθανής πολιτικής απάντησης από την Τουρκία στα πλαίσια της έκτακτης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας σήμερα το βράδυ.

Αλλά με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται την Τετάρτη να σηματοδοτήσει ότι θα συνεχίσει να μειώνει το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, οι αναλυτές σημειώνουν ότι η παύση στη διόρθωση μπορεί να είναι σύντομη.

«Όταν μία κεντρική τράπεζα λαμβάνει μέτρα για να ανακόψει το κύμα πωλήσεων, τείνει να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε άλλες χώρες και αγορές», όπως σημειώνει ο Στίβεν Γκάλο, στρατηγικός αναλυτής της BMO Capital Market
s.

Το δολάριο κινείται 0,3% υψηλότερα έναντι του γεν, μετά το χαμηλό επτά εβδομάδων που χτύπησε χθες.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς έναντι του δολαρίου, κατά 0,21% στο 1,3641, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν κατά 0,3% στο 140,64.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα