Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωση των εταιρειών παραγωγής chip των ΗΠΑ, όπως της Xilinx Inc., ότι, τα κέρδη αναρριχήθηκαν υψηλότερα, όπως και οι πωλήσεις. Ο δείκτης Philadelpia Semiconductor, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων.

Οι μετοχές της Advantest Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των memory chip στα κομπιούτερ, κινήθηκαν ανοδικά, μετά το δημοσίευμα στη Nihon Keizai, ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας θα είναι υψηλότερα των προβλέψεων της διοίκησής της το πρώτο εξάμηνο. Στελέχη της εταιρείας δεν βρέθηκαν για να σχολιάσουν το θέμα.

«Τα καλά νέα στον κλάδο αυξάνουν την εμπιστοσύνη στην αγορά και καταδεικνύουν κέρδη μεταξύ των εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Atsushi Osa, ο οποίος διαχειρίζεται 110 δισ. δολ. σε μετοχές με τη Sumitomo Mitsui Asset Management Co. στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 90,15 μονάδες, στις 12:30' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης Information Technology, σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών κλάδων, σε ποσοστό 0,7%.

Ο δείκτης Shanghai Composite Index στην Κίνα, κινείτο ανοδικά, μετά την κυβερνητική έκθεση που ανέφερε, ότι, η οικονομική ανάπτυξη επεκτάθηκε το τρίτο τρίμηνο με τους χαμηλότερους ρυθμούς σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, καταδεικνύοντας, ότι, τα μέτρα που ελήφθησαν, ενδέχεται να περιορίσουν την ανοδική της πορεία.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Ινδία, λόγω εθνικής εορτής.

Οι μετοχές της Samsung Electronics, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής chip στον κόσμο, μετά την Intel Corp., κέρδιζαν 2%, φθάνοντας στις 437.500 γουόν η μία. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., της υπ'αριθμόν δύο μεγαλύτερης προμηθεύτριας chip στον κόσμο, κατόπιν παραγγελίας, κέρδιζαν ποσοστό 1,2%.

Ο Philadelphia Semiconductor Index, τον οποίον αποτελούν 18 μετοχές εταιρειών του κλάδου των chip, συμπεριλαμβανομένης και της Taiwan Semiconductor, αναρριχήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 4%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από την 1η Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα