Cemex SA: Υπερδιπλάσια κέρδη το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 07:50

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ καθαρά κέρδη, το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών και της έντονης ζήτησης από τις ΗΠΑ, που ώθησαν τις πωλήσεις σε επίπεδα ρεκόρ, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος βιομηχανία παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο, Cemex SA.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 4,11 δισ. πέσος (361 εκατ. δολ.) ή 1,07 δολ. ανά μετοχή εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, από 1,67 δισ. πέσος (140 εκατ. δολ.) ή 43 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Οι πωλήσεις της εταιρείας, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 12%, φθάνοντας στα 2,05 δισ. δολάρια.

Η αύξηση των πωλήσεων και των κερδών δεν καθησυχάζουν μερίδα επενδυτών η οποίοι φοβούνται για την αύξηση του χρέους της εταιρείας, μετά την κίνηση του επικεφαλής της, Lorenzo Zambrano, να αγοράσει την βρετανική RMC Group Plc, αντί 5,8 δισ. δολ. Η συγχώνευση, η οποία θα διπλασιάσει τα έσοδα, γίνεται αμέσως μετά την εμφάνιση στοιχείων κόπωσης της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Cemex έχουν σημειώσει απώλειες 4,7% από τη στιγμή της εξαγοράς του βρετανικού ομίλου, η οποία ανακοινώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, έναντι αύξησης 3,4% του δείκτη των μετοχών Bolsa. Οι μετοχές της Cemex που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, σημείωναν άνοδο 36 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 28,63 δολ. η μία, κατά το κλείσιμο του New York Stock Exchange (NYSE). Μικρή διαφοροποίηση σημείωναν τα ομόλογα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και δύο αγορών από την ίδια την εταιρεία αυτόν τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα