«Καμία ανησυχία» στο ΥΠΟΙΚ για τη νέα αναβολή στην άφιξη της τρόικας

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 14:03
UPD:14:13
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι δεν ανησυχεί καθόλου για τη νέα αναβολή στην άφιξη της τρόικας (φωτογραφία αρχείου).

Καθόλου δεν ανησυχεί ο υπουργός Οικονομικών για τη νέα αναβολή στην άφιξη της τρόικας προκειμένου να αρχίσει ο νέος γύρος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε: 

«Όχι, δεν με ανησυχεί καθόλου (σ.σ. η νέα αναβολή), γιατί κι εμείς επιδιώκουμε να καθυστερήσει λίγο, γιατί θέλουμε να έχουμε τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου, που από ό,τι φαίνεται είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και από την τρόικα αλλά και από εμάς τους ίδιους».

Ανέφερε ακόμη πως συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό γενικότερα για την τρόικα και τις οικονομικές εξελίξεις και ειδικότερα τον ενημέρωσε για την πολύ καλή εξέλιξη, όπως είπε, του προϋπολογισμού και σχετικά με τον προγραμματισμό μέχρι και τα επόμενα Eurogroup.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν τελικά στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου, επομένως, η συμφωνία από ευρωπαϊκής πλευράς για την έγκριση της επόμενης δόσης μετατίθεται για το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

Η ατζέντα των νέων διαπραγματεύσεων θεωρείται «καυτή», καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον φόρο ακινήτων, το χρηματοδοτικό κενό 2014- 2015, η αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και η σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα