JP Morgan και Insight Investment: Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 12:32
UPD:12:43
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο μακροπρόθεσμο δι

JP Morgan και Insight Investment Management υπογραμμίζουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα, με την πρώτη να βλέπει συνέχιση του ράλι στο Χ.Α. και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014, και τη δεύτερη να δηλώνει ότι θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα.

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσει το ράλι για τρεις λόγους, τονίζει η JP Morgan :

α) οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών παραμένουν πολύ χαμηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες στις αναδυόμενες και τις ανεπτυγμένες αγορές ,

β) το ΑΕΠ αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 για πρώτη φορά μετά το 2007 με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να μειώνονται περαιτέρω και

γ) η Ελλάδα σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο underweight στις αναδυόμενες αγορές καθώς μόλις το 2% των επενδυτών δηλώνει στάση οverweight στην Ελλάδα, με το 87% να δηλώνει underweight.

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι πρόωρες εκλογές είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα το 2014, με την πιθανότητα να τοποθετείται πάνω του 50%.

Στο μακροπρόθεσμο διάστημα, η ανάπτυξη θα αποτελέσει πρόκληση-κλειδί για την Ελλάδα, ενώ η πιο αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρώπη ή τα πιθανά προβλήματα σε άλλες χώρες της περιφέρειας αποτελούν επίσης κινδύνους για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, προσθέτει η JP Morgan.

Από τις ελληνικές μετοχές, επιλέγει την Τράπεζα Πειραιώς την οποία και εντάσσει στις 10 κορυφαίες επιλογές των αναδυόμενων αγορών και δίνει σύσταση overweight και τιμή-στόχο 2 ευρώ, και τη ΔΕΗ η οποία έχει την χαμηλότερη αποτίμηση στην περιοχή της Ευρώπης εκτός Ρωσίας.

Ο κίνδυνος γύρω από τους ελληνικούς τίτλους έχει υποχωρήσει μετά το PSI το 2012, όπως επισημαίνει ο Γκάρεθ Κολσμιθ, διαχειριστής κεφαλαίων στην Insight Investment Μanagement, θυγατρικής της Bank of New York Mellon

Όπως προσθέτει, η εταιρεία του θα προχωρήσει σε επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα εάν η χώρα εκδώσει πενταετείς τίτλους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Παράλληλα τονίζει ότι είναι επιφυλακτικός για τα πορτογαλικά ομόλογα, λόγω της μάχης που δίνει η χώρας να εφαρμόσει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, είπε.

Όπως σημειώνει «είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί για την Πορτογαλία επειδή ανησυχούμε για το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Υπάρχει μια ένταση μεταξύ της κυβέρνησης που θέλει να κάνει το σωστό και ένα συνταγματικό δικαστήριο, που εξακολουθεί να αντιτίθεται με πολλές από τις μεταρρυθμίσεις». «Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα