Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την μετάδοση των τηλεοπτικών δικτύων, ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος George W. Bush, προηγείται κατά την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων του γερουσιαστή Δημοκρατικού John Kerry, στις προεδρικές εκλογές. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 92,53 μονάδες, στις 12:29' μ.μ., ώρα Σεούλ. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi και στην Ταϊβάν, ο Taiex, σημείωναν άνοδο 1%, τη μεγαλύτερη από όλους τους άλλους ασιατικούς δείκτες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

«Οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά, επειδή ο Bush άρχισε να κερδίζει έδαφος λίγο μετά το πρωΐ», ανέφερε ο Patrick Crabb, επικεφαλής των θεσμικών πωλήσεων της Goldman Sachs JBWere, στη Μελβούρνη.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές και τα ομόλογα. Ο Standard & Poor's 500 Index - με λήξη τον Δεκέμβριο - κέρδιζε 0,7%, φθάνοντας στις 1.138,10 μονάδες. Περίπου 3.412 συμβόλαια του S&P έχουν διαπραγματευθεί μέχρι στιγμής, 20% περισσότερα από τις χθεσινές συνολικές συναλλαγές. Ο Nasdaq-100 Index, σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 1.513,50 μονάδες.

Οι μετοχές της Samsung Electronics, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, σημείωναν κέρδη 2,1% φθάνοντας στις 449.000 γουόν. Οι μετοχές της LG Electronics Inc., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ηλεκτρονικών της Ν. Κορέας, σημείναν άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 65.100 γουόν. Οι μετοχές της Hyundai Motor Co., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, αναρριχήθηκαν κατά 0,9%, φθάνοντας στις 55.800 γουόν η μία.

Κέρδη 3,1% σημείωναν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip στον κόσμο, κατόπιν παραγγελίας, φθάνοντας στα 46,40 δολ. Σιγκαπούρης η μία. Οι μετοχές της AU Optronics, της τρίτης μεγαλύτερης παραγωγού υγρών κρυστάλλων για κομπιούτερ και τηλεοράσεις, κέρδιζαν 1,7%, φθάνοντας στα 35,90 δολ. Σιγκαπούρης η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα