Ανοδος δολαρίου έναντι ευρώ και γιέν

Μετά το προβάδισμα George W. Bush, έναντι του John Kerry
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 07:07

ANOΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιέν, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, George W. Bush, προηγείτο του Δημοκρατικού γερουσιαστή, John Kerry, κατά την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων, περιορίζοντας τις ελπίδες για τη νίκη του δεύτερου.

Ο Bush κέρδισε 219 ψήφους από το σώμα των εκλεκτόρων και ο Kerry 199, κατά την καταμέτρηση στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο υποψήφιος χρειάζεται 270 ψήφουν για να κερδίσει τις εκλογές. Από τις πολιτείες «κλειδιά», Φλόριντα και Οχάϊο, που κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

«Η νίκη Bush, σημαίνει ότι η τρέχουσα πολιτική δεν θα αλλάξει και ότι η αβεβαιότητα για την οικονομία των ΗΠΑ θα είναι λιγότερη», ανέφερε ο Tommy Ong, αντιπρόεδρος της DBS Bank (Hong Kong) Ltd., τμήμα της μεγαλύτερης δανείστριας της Ασίας, συμπληρώνοντας: «Η επανεκλογή του Bush, θα έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη άνοδο του δολαρίου».

Εναντι του ευρώ, το δολάριο ισχυροποιήθηκε στο 1,2690 στη 1:27' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 1,2744 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το δολάριο ενδέχεται να ανέλθει στο 1,26 έναντι του ευρώ, συμπλήρωσε ο Ong.

Εναντι του γιέν, το δολάριο αναρριχήθηκε στα 106,30, από 106,06 γιέν που ήταν. Οι διαπραγματεύσεις του νομίσματος ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από το φυσιολογικό, καθώς οι αγορές της Ιαπωνίας είναι σήμερα κλειστές, λόγω εθνικής εορτής.

Τα στοιχήματα για τη νίκη Bush, αυξήθηκαν στο 71,3 από τα χαμηλότερα στο 24 στο Intrade, το ηλεκτρονικό χρηματιστήριο στοιχημάτων, με έδρα το Δουβλίνο, γνωστό από το Web site του, TradeSprots.com. Αντιθέτως τα στοιχήματα υπέρ του Kerry, υποχώρησαν στο 25 από τα υψηλότερα επίπεδα και στο 76 που ήταν αργά στη Ν. Υόρκη.

«Μία άνετη νίκη του Bush, θα είναι θετική για το δολάριο», ανέφερε ο Ashley Davies, στρατηγικός αναλυτής της UBS AG,σ τη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Φαίνεται ότι το δολάριο θα κινηθεί ανοδικά βραχυπρόθεσμα, φθάνοντας σήμερα ακόμη και στο 1,2650.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα