Οι αμερικανοί πολυεκατομμυριούχοι επενδυτές αγοράζουν Ευρώπη

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 17:01
UPD:17:04
Shutterstock

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Spectrem Group, οι αμερικανοί μεγαλοεπενδυτές αναμένεται να επενδύσουν φέτος στην Ευρώπη περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο.
Η έρευνα, όπου ερωτήθηκαν επενδυτές με  1 εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο κεφάλαια για επενδύσεις , διαπίστωσε ότι οι εκατομμυριούχοι είναι γενικά επιφυλακτικοί στο να επενδύσουν εκτός των ΗΠΑ, καθώς το 58% δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στο εξωτερικό αυτό το έτος .
Αλλά από εκείνους που στρέφονται στο εξωτερικό , το μεγαλύτερο ποσοστό στοιχηματίζει σε μια ανάκαμψη στην Ευρώπη και την αποφυγή των αναδυόμενων αγορών . Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 20% των αμερικανών πολυεκατομμυριούχων σχεδιάζει για να επενδύσει στην Ευρώπη το 2014 .
Ακολουθούν η Κίνα, με 16%, η Βραζιλία  με 12%, ο Καναδάς με 11%, η Ιαπωνία και η Αυστραλία με 8% και η Ινδία και η Βρετανία με 7%. Η Ρωσία κατατάχθηκε τελευταία , με 3%.
Οι εκατομμυριούχοι επενδυτές είναι επίσης επιφυλακτικοί και με τις εγχώριες επενδύσεις. Όταν ρωτήθηκαν που είναι πιθανό να επενδύσουν το 2014, ο μεγαλύτερος αριθμός είπε ότι θα τοποθετήσει τα λεφτά του σε λογαριασμούς όψεως ή ταμιευτηρίου ( 55%), ενώ το 52% δήλωσε σε μετοχές.
Οι πολυεκατομμυριούχοι ανησυχούν για την αγορά των ΗΠΑ καθώς διαπραγματεύεται πλέον σε επίπεδα ρεκόρ, τονίζει ο Τζορτζ Γουάλπερ, πρόεδρος του Ομίλου Spectrem



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα