Πτωτικά κινείται η Wall Street

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 16:49
UPD:17:35
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,53%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,24% και 0,08% χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq (φωτογραφία αρχείου).

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street παρά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για τα σχέδια της ομοσπονδιακής τράπεζας γύρω από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για το υπόλοιπο του έτους.
Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,53%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,24% και 0,08% χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 238.000 το Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2012, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 200.000.
Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου της Fed θα δημοσιευθούν στις 21:00 ώρα Ελλάδος και θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένης της πολυαναμενόμενης ανακοίνωσης για μείωση του προγράμματος τόνωσης τον περασμένο μήνα. Οι επενδυτές θα θέλουν να γνωρίζουν εάν η απόφαση για μείωση κατά 10 δισ. δολάρια τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ήταν ομόφωνη και αν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση το Φεβρουάριο .
Επιπλέον, η Fed θα δημοσιεύει τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη του Νοεμβρίου στις 22:00 το βράδυ.
Η Wall Street και οι ευρωπαϊκές αγορές διαπραγματεύονται σε πολύ στενό εύρος σήμερα, καθώς οι επενδυτές διστάζουν να προβούν σε οποιαδήποτε μεγάλη θέση ενόψει των πρακτικών της Fed ,όπως σημειώνει ο Νάεμ Ασλάμ, επικεφαλής αναλυτής στην AvaTrade.
Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Forest Laboratories ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της Aptalis Holdings σε ένα deal αξίας 2,9 δισ. δολ. σε μετρητά.
Η μετοχή της Micron Technology σημειώνει άνοδο 3,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ’ τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η μετοχή της Ford Motor ενισχύεται 2% μετά την δήλωση του διεθύνοντος συμβούλου της εταιρείας στο Associated Press ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από την θέση του.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα