Το πάρτι συνεχίζεται

Στο μετεκλογικό κλίμα ζει η αγορά
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 00:01
UPD:06:42

Η WALL Street εξακολουθεί να ζει στο μετεκλογικό κλίμα, συνεχίζοντας το προχθεσινό ράλι, έχοντας παράλληλα ως στήριγμα την πτώση των τιμών πετρελαίου και τη μεγάλη ώθηση της μετοχής της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας Altria.

Ενωρίτερα, οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν λίγο παίρνοντας μία ανάσα, για να συνεχίσουν αργότερα την ανοδική πορεία τους. Η μετοχή της Altria ενισχύθηκε 7%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διασπαστεί σε δύο ή τρία ξεχωριστά τμήματα.

Ο δείκτης S&P 500 εκτινάχθηκε στα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα στη διάρκεια του τελευταίου οκταμήνου. Η υποβάθμιση όμως εταιρειών κατασκευής τσιπ από τη Banc of America Securities έπληξε κάποιες από τις εταιρείες του δείκτη υψηλής τεχνολογίας.

Η εταιρεία ασύρματης τεχνολογίας Qualcomm βάρυνε το Nasdaq, με τη μετοχή της να υποχωρεί 4%. Αυτό πάντως που περιμένουν να διαπιστώσουν οι επενδυτές είναι εάν το ράλι αυτό θα καταφέρει να συνεχιστεί, τη στιγμή που υπάρχουν τόσα προβλήματα στην αμερικανική οικονομία, και το μέχρι τώρα στήριγμά της, οι φορολογικές μειώσεις, φαίνεται να εξαντλούνται.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), κέρδισε συνολικά 177,71 μονάδες, ποσοστό 1,75%, φθάνοντας στις 10.314,76 μονάδες. Με άνοδο 19,30 μονάδων, ποσοστό 0,96%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 2.023,63 μονάδες.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με μικρή πτώση, μετά τα μεικτά σχόλια από τους τραπεζικούς ομίλους BNP Paribas και ING. Οι μετοχές τεχνολογίας επηρεάστηκαν από τις απογοητευτικές προοπτικές της Qualcomm στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,2%, μετά την προχθεσινή εκτίναξή του στα υψηλότερα εξαμήνου στην είδηση της νίκης Μπους στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 έκλεισε αμετάβλητος στις 2.859 μονάδες. Ομως, η εξασθενημένη ζήτηση από τους καταναλωτές της Ευρωζώνης, ειδικά στη Γερμανία, σε συνδυασμό με τις εξασθενημένες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως, καθιστά σχεδόν απίθανη τη διατήρηση του ευρωπαϊκού ράλι, αναφέρουν αναλυτές.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,54%, καθώς η επανεκλογή Μπους ενίσχυσε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία υποχωρούσε τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πορεία του αμερικανικού νομίσματος και τις εμπορικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα