Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 19:09

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο χρηματοοικονομικό τομέα έπειτα από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου.

Αντιθέτως, πιέσεις ασκήθηκαν στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά, καθώς εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4.728,3 μονάδες (0,21%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.762,45 (-0,20%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX (0,06%).

Η μετοχή της BNP Paribas υποχώρησε κατά 0,7% παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική τράπεζα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/04/976188.htm .

Αύξηση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών σημείωσαν στο τρίτο τρίμηνο και τα κέρδη της ελβετικής Credit Suisse, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 0,7%.

Αντιθέτως, τα κέρδη της HypoVereinsBank σημείωσαν σημαντική πτώση καθιστώντας ανέφικτο το στόχο που είχε θέσει η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας για την κερδοφορία στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Ο τίτλος της HVB ενισχύθηκε ωστόσο κατά 1,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα