Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 07:01
UPD:07:10

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και η άνοδος των αμερικανικών μετοχών, τόνωσαν την εμπιστοσύνη, ότι η παγκόσμια ανάπτυξη της οικονομίας και των εταιρικών κερδών, θα διατηρηθεί. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Canon Inc. και της LG Electronics Inc., οδηγούσαν την άνοδο.

«Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, ανακούφισαν την αγορά και ωθούν κάποιους σε αγορές μετοχών», ανέφερε ο Hideyuki Ookoshi, ο οποίος δραστηριοποιείται 365 εκατ. δολ. με την Chiba-gin Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τις δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ, αυτομάτως αυξάνει το ενδιαφέρον για τις εξαγωγικές εταιρείες».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περίπου 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζαν 0,7%, φθάνοντας στις 94,03 μονάδες, στις 11:25' π.μ., ώρα Τόκυο. Και οι 10 κλαδικοί δείκτες σημείωναν κέρδη, εκτός από του δείκτη των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, αναρριχήθηκε κατά 1%, φθάνοντας στις 11.049,98 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 1.110,18 μονάδες. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στις 858,77 μονάδες. Οι δύο χώρες, εισάγουν περίπου το σύνολο του πετρελαίου που χρησιμοποιούν.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές στην Ταϊβάν, μετά την επικύρωση της εκλογής του προέδρου της χώρας, Chen Shui-bian, από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τον δείκτη NZSX 50, στη Ν. Ζηλανδία.

Ο MSCI Asia-Pacific Index έχει κερδίσει συνολικά την τρέχουσα εβδομάδα ποσοστό 2,9%, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από την εβδομάδα που έληξε στις 25 Ιουνίου. Τα κέρδη τόνωσαν την αισιοδοξία, ότι, η επανεκλογή του George W. Bush στην προεδρία των ΗΠΑ, σημαίνει συνέχιση της οικονομικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα