Mitsubishi Motors: Διεύρυνση των ζημιών το α' εξάμηνο της χρήσης

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 07:47

ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΑΝ οι ζημίες, της μοναδικής ζημιογόνου αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Mitsubishi Motors Corp., σε ποσοστό της τάξης του 82% το πρώτη εξάμηνο και θα είναι μεγαλύτερες των προβλέψεων της διοίκησής της για το σύνολο του έτους, καθώς μειώνονται οι πωλήσεις της σε εθνικό επίπεδο και στις ΗΠΑ.

Οι καθαρές ζημίες του ομίλου ανήλθαν σε 146,2 δισ. γιέν (1,4 δισ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι ζημίας 80,2 δισ. γιέν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι πωλήσεις υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στο 1,07 τρισ. γιέν. Η εταιρεία προβλέπει ότι κατά την οικονομική χρήση οι ζημίες της θα είναι 240 δισ. γιέν, κατά 4,3% υψηλότερα των προβλέψεών της τον περασμένο Μάϊο.

Ο επικεφαλής της, Yoichiro Okazaki, 61 ετών, αγωνίζεται να αναζωογονήσει την πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, μετά τη μείωση των πωλήσεων, αποτέλεσμα της ανάκλησης 200.000 οχημάτων φέτος. Η εταιρεία, χρειάζεται νέα μοντέλα για να φέρει και πάλι τους καταναλωτές στις εκθέσεις αυτοκινήτων, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Οι μετοχές της Mitsubishi Motors έχουν χάσει περίπου 49% φέτος, έναντι ανόδου 14% των μετοχών της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Toyota Motor Corp. Σήμερα, στις 2 μ.μ., ώρα Τόκυο, υποχωρούσαν δύο γιέν, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 113 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα