Citigroup Inc.: 109 εκατ. δολ. για μερίδιο στην Silver Grant

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 07:58

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 845 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (109 εκατ. δολ. ΗΠΑ) πληρώνει η Citigroup Inc., για την απόκτηση μεριδίου στην Silver Grant International Industries Ltd., ενώ σχεδιάζει τη δημιουργία venture με την εταιρεία real estate που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να αποκτήσει επισφαλή δάνεια στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο, θα κατέχει το 16,4% της Silver Grant, την οποία έχει κατά ένα μέρος ο μεγαλύτερος αγοραστής επισφαλών δανείων της Κίνας, μετά την αγορά ανταλλάξιμων μετοχών, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών.

Ο Zhu Dengshan, επικεφαλής της Silver Grant και της μεγαλύτερης μετόχου της, China Cinda Asset Management Co., είχε πει τον μήνα που πέρασε, ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερες ξένες επενδύσεις, προκειμένου να μειώσει τα επισφαλή της δάνεια, ύψους 205 δισ. δολαρίων. Η συνεργασία με την Citigroup, θα βοηθήσει τον ανταγωνισμό με την Goldman Sachs Group Inc. και τη Morgan Stanley, στην αγορά επισφαλών δανείων, στο δεύτερη μεγαλύτερη, μετά την Ιαπωνία, αγορά επισφαλών δανείων στον κόσμο.

Η Citigroup θα αγοράσει 169,45 εκατ. νέες μετοχές της Silver Grant που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, προς 2,63 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Η τράπεζα, με έδρα τη Ν. Υόρκη, ανακοίνωσε επίσης, ότι θα αγοράσει ανταλλάξιμες μετοχές, αξίας 52,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Silver Grant, οι οποίες διπλασιάστημα το τελευταίο εξάμηνο, κέρδιζαν 3%, φθάνοντας στις 3,375 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Η μετοχή ετέθη υπό επιτήρηση την Πέμπτη και την Παρασκευή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα