Societe Generale: 10% η αύξηση των καθαρών κερδών

Μετά τις χαμηλότερες προβλέψεις επισφαλών δανείων
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 09:01

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 10%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας της Γαλλίας – από πλευράς περιουσιακών στοιχείων - Societe Generale SA, καθώς οι χαμηλότερες προβλέψεις επισφαλών δανείων και η βελτίωση των καταναλωτικών δανείων, αντιστάθμισαν την πτώση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στα 739 εκατ. ευρώ (954 εκατ. δολ.) από 670 εκατ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων επτά οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι κατά μέσον όρο τα κέρδη της, θα ανήρχοντο σε 671 εκατ. ευρώ. Η Societe Generale, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις των επισφαλών δανείων κατά 2/3, αντισταθμίζοντας τις απώλειες 7,6% των λειτουργικών κερδών από την επενδυτική τραπεζική.

«Οι συνθήκες της αγοράς το τρίτο τρίμηνο, είχαν κύριο χαρακτηριστικό την αβέβαιη οικονομική προοπτική, τα διστακτικά Χρηματιστήρια και τις χαμηλότερες προσδοκίες αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού», αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα προσωπικά δάνεια, τα καθαρά κέρδη από αυτά και από άλλες εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στα 413 εκατ. ευρώ, καθώς τα κέρδη από τις δραστηριότητές της εκτός Γαλλίας αυξήθηκαν περισσότερο από το 1/4. Τα καθαρά κέρδη από τις εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μόνο, αυξήθηκαν κατά 23%, μετά την μεγαλύτερη ζήτηση ασφαλειών ζωής στη Γαλλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα