RWE AG: Υπερδιπλάσια κέρδη των εννεάμηνο του 2004

Αναθεώρησε την πρόβλεψή της για το σύνολο της χρήσης
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 09:13

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, εμφάνισε το εννεάμηνο της χρήσης, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG, μετά την αύξηση των εσόδων της από τον κύριο τομέα της, αυτόν της ενεργείας. Η διοίκησή της αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για το σύνολο της χρήσης, εξ αιτίας της υποτίμησης της ονομαστικής αξίας του τμήματος αποβλήτων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,6 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολ.) ή 2,86 ευρώ ανά μετοχή, από 732 εκατ. ευρώ ή 2,59 ευρώ ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας, που εδρεύει στο Εσσεν της Γερμανίας. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 29,9 δισ. ευρώ, από 31,9 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της RWE, Harry Roels, 56 ετών, αύξησε τις τιμές ρεύματος προς τους καταναλωτές στη Γερμανία και τη Βρετανία, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, περισσότερο από 3% φέτος. Επίσης μείωσε τα περιουσιακά στοιχεία της κατά πέντε δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του μεριδίου της, στη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανίας, Hochtief AG. Ο ίδιος εκτιμά, ότι, τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν περίπου 10%, καθώς θα υπάρξει υστέρηση από την αναδιοργάνωση του τμήματος αποβλήτων της εταιρείας, RWE Umwelt. Η εταιρεία νωρίτερα προέβλεπε αύξηση των κερδών σε ποσοστό της τάξης του 15%.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει φέτος ποσοστό της τάξης του 38% και είχαν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Electric. Η άνοδός τους, ήταν μεγαλύτερη της αύξησης του 23% των μετοχών της γερμανικής ομοειδούς της, Ε.ON AG, της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της χώρας.

Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας, είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 18 κλάδων που απαρτίζουν τον Dow Jones Soxx 600 Index στην Ευρώπη, σημειώνοντας άνοδο 22% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα