Ιρλανδία: Ανάπτυξη 1,5% στο γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 14:00
UPD:14:28
REUTERS/CATHAL MCNAUGHTON

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% σε ετήσια βάση, εντείνοντας την αισιοδοξία που έχει ήδη πυροδοτήσει η μείωση της ανεργίας στο 12,5% από 15,1% πέρυσι.

Η άνθηση στον κατασκευαστικό τομέα οδήγησε την Ιρλανδία σε ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, θέτοντας τη χώρα σε ισχυρές βάσεις καθώς εξέρχεται του μνημονίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% σε τριμηνιαία βάση, εντείνοντας την αισιοδοξία που είχε ήδη πυροδοτήσει η μείωση της ανεργίας στο 12,5% από 15,1% πέρυσι.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση του ιρλανδικού ΑΕΠ κατά 0,7%. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα βγήκε νωρίτερα φέτος από τη δεύτερη ύφεση στην οποία είχε βυθιστεί την τελευταία πενταετία.

Η Ιρλανδία είναι, εξάλλου, η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Πλέον, χρειάζεται να παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά, προκειμένου να πετύχει τον στόχο μείωσης του υψηλού δημόσιου χρέους της.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα