Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Advantest Corp. και της Toyota Motor Corp., μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, περιορίζοντας τις ανησυχίες, ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα περιοριστεί.

«Η στάση μου απέναντι στις εξαγωγικές εταιρείες έχει βελτιωθεί, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό για τις δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Masaki Iso, ο οποίος διαχειρίζεται 7,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Yasuda Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Ισως χρειαστεί να αυξήσω το χαρτοφυλάκιό μου σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας».

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,8%, φθάνοντας στις 10.932,11 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Ο Topix σημείωνε άνοδο 5%, φθάνοντας στις 1.096,97 μονάδες. Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των τραπεζικών μετοχών και οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης, όπως της Ito-Yokado Co., κινήθηκαν ανοδικά, μετά την κυβερνητική έκθεση για την οικονομική ανάπτυξη, η οποία έδειξε, ότι οι δαπάνες των καταναλωτών, υπερέβησαν το τρίτο τρίμηνο τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κέρδιζε 1,9%, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη εβδομάδα. Οι μετοχές της Korea Electric Power Corp., η οποία δαπανά περίπου το 1/3 των εξόδων της στα καύσιμα, οδηγούσαν την άνοδο.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδία και τη Μαλαισία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα