Ατέλειωτο πάρτι

Οι επενδυτές δεν επηρεάζονται από το ευρώ
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2004 00:01

ΤΟ «ΠΑΡΤΙ» συνεχίστηκε στην Ευρώπη, με τις μετοχές να εκτινάσσονται σε νέα υψηλά 28 μηνών, καθώς τα καλά νέα από τον ασφαλιστικό όμιλο Allianz και την εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB βοήθησαν τους επενδυτές να περιορίσουν τις ανησυχίες τους και να αποσπάσουν την προσοχή τους από το ευρώ, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,3%, κλείνοντας στις 1.034 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου του 2002, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 2.907 μονάδες, ενισχυόμενος 0,12%. Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα στη διάρκεια των τελευταίων 29 μηνών.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,3% και αναλυτές εκτιμούν ότι οι ανοδικές τάσεις θα συνεχιστούν προς το παρόν, καθώς οι τιμές πετρελαίου παραμένουν κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι. «Υπήρξε μία περίοδος επιφυλακτικότητας μέχρι τις αμερικανικές εκλογές και ένα ράλι των τιμών πετρελαίου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται πολύ κοντά στη σωστή τους αποτίμηση και είναι έτοιμες για μία φάση ανόδου, μετά από μία ανάπαυση μερικών μηνών», αναφέρει ο Κάρεν Ολνι, στρατηγικός αναλυτής της Dresdner Kleinwort Wasserstein.

Ο τομέας μαζικής ενημέρωσης ήταν από τους πιο ισχυρούς, κερδίζοντας 1,4%, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα συνδρομητικά στοιχεία από τη BSkyB, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε 4%. Ισχυρός παρέμεινε και ο τομέας τηλεπικοινωνιών, ενώ η μετοχή της Allianz ενισχύθηκε 2,3%, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματά της.

Στη Wall Street, οι επενδυτές πήραν μία ανάσα από το ράλι της Πέμπτης, παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τις πωλήσεις λιανικής και το καταναλωτικό κλίμα. Οι μετοχές τεχνολογίας βρήκαν στήριγμα στην εντυπωσιακή άνοδο 7% της Dell, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,6%, αφού τα εξασθενημένα στοιχεία για το ιαπωνικό ΑΕΠ επηρέασαν προσωρινά μόνο την αγορά.

EΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα