Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν, καλύτερες από ό,τι αναμενόταν, λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης της εμπιστοσύνης καταναλωτών ήταν υψηλότερος για την ανάπτυξη της μεγαλύτερη οικονομίας στον κόσμο. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο.

«Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να είναι πιο δυνατή από ό,τι περίμεναν πολλοί επενδυτές και όλοι πλέον έγιναν περισσότερο αισιόδοξοι, με αποτέλεσμα οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών να σημειώνουν άνοδο», ανέφερε ο Takashi Kamiya, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περίπου 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 1,4%, φθάνοντας στις 95,88 μονάδες, στις 12:15' μ.μ., ώρα Τόκυο. Και οι 10 κλάδου που τον απαρτίζουν, κινούντο ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, αναρριχήθηκε κατά 1,7%, φθάνοντας στις 11.210,75 μονάδες, της στιγμή που ο Topix κέρδιζε 1,5%, φθάνοντας στις 1.120,96 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Mizuho Financial Group Inc., είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, μετά την αναθεώρηση των δεικτών από τη Moody's Investors Service, για τις τέσσερις μεγαλύτερες δανείστριες της χώρας, μετά την επιτυχή μείωση των επισφαλών τους δανείων.

Οι μετοχές της BHP Billiton, οδηγούσαν την άνοδο στην Αυστραλία, μετά την αύξηση των τιμών του χαλκού, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, στη Ν. Υόρκη, καθώς η απεργία σε ορυχεία της Χιλής, μπήκε στην όγδοη ημέρα. Ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 3.872,60 μονάδες.

Στη Ν. Ζηλανδία, ο δείκτης NZSX 50, υποχωρούσε κατά 0,1% και ήταν ο μόνος που υποχωρούσε μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, λόγω εθνικής εορτής.

Κέρδη 1,7% σημείωνε στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, φθάνοντας στις 819,33 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν, κέρδιζε ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στις 5.962,79 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα