Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, όπως της Kyocera Corp. και της Tokyo Electron Ltd., μετά την άνοδο του γιέν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα επτά μηνών, έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.

Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group Inc., κινούντο ανοδικά, μετά τη σημερινή προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών της Sumitomo Trust and Banking Co., από την Moody's Investors Service, ύστερα από την αναθεώρηση των τεσσάρων μεγαλυτέρων ιαπωνικών τραπεζών την εβδομάδα που πέρασε.

«Η ισχυροποίηση του γιέν έναντι του δολαρίου, βλάπτει τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας και ωθεί τους επενδυτές να στρέψουν το βλέμμα τους σε εταιρείες που βασίζονται στην εσωτερική ζήτηση, όπως τις τράπεζες, οι οποίες δεν εκτίθενται σε συναλλαγματικούς κινδύνους», ανέφερε ο Soichiro Monji, ο οποίος διαχειρίζεται 11 δισ. δολ. σε μετοχές με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 11.194,94 μονάδες, στις 12:31' μ.μ., ώρα Τόκυο και ο Topix υποχωρούσε κατά 0,35 μονάδες, φθάνοντας στις 1.123,12 μονάδες.

Ο Philippine Stock Exchange Composite Index, σημείωνε άνοδο 2,4%, οδεύοντας να σημειώσει τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων. Στη Ν. Κορέα, απώλειες 0,2% σημείωνε ο δείκτης Kospi. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών που κατασκευάζουν πλοία, όπως της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., μετά την μείωση των καθαρών τους κερδών το τρίτο τρίμηνο.

Ανοδικά κινείτο ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Benq Corp., μετά τη δήλωση στελέχους της στην εφημερίδα Shanghai Daily, ότι η εταιρεία, θα διπλασιάσει τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στην Κίνα το επόμενο έτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 96,04 μονάδες. Οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Κίνα, κινούντο πτωτικά, τη στιγμή που στη Σιγκαπούρη σημείωναν άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα