Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου στην Ασία

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 07:13

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται το ευρώ για δεύτερη ημέρα στην Ασία, μετά την ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., ότι η ισχυροποίηση του νομίσματος, στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου, απειλεί την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ισχυροποιήθηκε 3,7% τον περασμένο μήνα έναντι του δολαρίου, εξέλιξη, την οποία, ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Didier Reynders, χαρακτήρισε ανησυχητική, μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του χθες στις Βρυξέλλες. Η ανάπτυξη στις 12 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, ήταν 0,3% το τρίτο τρίμηνο, η χαμηλότερη σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, καθώς η άνοδος του ευρώ, κατέστησε τις εξαγωγές πιο ακριβές.

«Τα παράπονα της Ευρώπης θα περιορίσουν την υποχώρηση του δολαρίου», ανέφερε ο Ashley Davies, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στη Σιγκαπούρη με την UBS AG, τη μεγαλύτερη διαπραγματεύτρια στις αγοραπωλησίες συναλλάγματος, ύψους 1,9 τρισ. δολ., ημερησίως, στο περιοδικό Euromoney, συμπληρώνοντας: «Η εξέλιξη αυτή θα σταματήσει για λίγο την αγορά του ευρώ».

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,2930 δολ. στη 1:19' μ.μ., ώρα Τόκυο, έναντι 1,2950 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 136,34 γιέν. Εναντι του δολαρίου διαπραγματεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα στις 10 Νοεμβρίου, φθάνοντας το 1,3006.

Η πτώση του ευρώ ενδέχεται να επιταχυνθεί έναντι του δολαρίου, φθάνοντας στο 1,2920 και 1,29 δολ., σύμφωνα με τον Minoru Shioiri, αναλυτή της αγοράς συναλλάγματος στο Τόκυο, με την Mitsubishi Securities Co., τμήμα, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας.

Την εβδομάδα που άρχισε στις 18 Οκτωβρίου, το δολάριο υποχώρησε κατά 1,7% έναντι του ευρώ και 1,9% έναντι του γιέν. Κατά τις λοιπές διαπραγματεύσεις το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,1805 έναντι του ελβετικού φράγκου, έναντι 1,1709 φράγκων και στο 1,8461 έναντι της βρετανικής λίρας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα