Macquarie Bank: 17% υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 07:36

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 17%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd., καθώς κατά τη διάρκεια του έτους έγιναν οι περισσότερες εξαγορές σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, αυξάνοντας τις αμοιβές για την παροχή συμβουλών σε θέματα συγχωνεύσεων.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 284 εκατ. δολ. Αυστραλίας (219 εκατ. δολ.) ή 1,29 δολ. ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 242 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 1,14 δολ. ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Ο επικεφαλής της, Allan Moss, 55 ετών, εκτιμά, ότι τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, θα υπερβούν τα επίπεδα ρεκόρ του προηγούμενου έτους, κατά το οποίο είχαν ανέλθει σε 494 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Τα κέρδη, από την επενδυτική τραπεζική, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 49%, φθάνοντας στα 103 εκατ. δολ. Αυστραλίας, καθώς η Macquarie κατετάγη δεύτερη στη θέση των τραπεζών που παρείχαν συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Αυστραλία. Οι τράπεζες ευνοούνται, καθώς οι εταιρείες πουλούν μετοχές και ψάχνουν για συγχωνεύσεις, τη στιγμή που η οικονομία αναπτύσσεται και 13ο έτος.

Η Macquarie παρείχε τις υπηρεσίες της για 42 επιχειρηματικές συναλλαγές, αξίας 43,26 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν τέσσερις φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2003.

Η μετοχή της Macquarie είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των τραπεζών της Αυστραλίας φέτος, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 18,3%. Σήμερα σημείωνε άνοδο 31 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 42,05 δολ. Αυστραλίας, στις 2:31' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Η μετοχή της St. George Bank Ltd., της τράπεζας με την καλύτερη επίδοση, έχει κερδίσει ποσοστό της τάξης του 25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα