Swiss International: Mείωση του κόστους, κέρδη μετά από ζημίες

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 10:29

ΚΕΡΔΗ το τρίτο τρίμηνο, εμφάνισε η διάδοχος της χρεοκοπημένης Swissair Group, Swiss International Air Lines Ltd., καθώς η εταιρεία μείωσε το κόστος λειτουργίας της, υπό τη διοίκηση του νέου Chief Executive Officer (CEO), Christoph Franz.

Tα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 16 εκατ. ελβετικά φράγκα (13,6 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 276 εκατ. ελβετικών φράγκων, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Web site της. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 927 εκατ. ελβετικά φράγκα, έναντι 1,1 δισ. ελβετικών φράγκων.

«Η Swiss βρίσκεται ακόμη σε τέτοια κατάσταση που πρέπει να μειώσει κι άλλο το κόστος της», ανέφερε ο Franz στη δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Η εταιρεία, βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσβατο δρόμο και δεν θεωρείται απαγορευτικό το να επαναπροσδιορίσει τη θέση της».

Οι ζημίες του εννέα μήνες της χρήσης, περιορίστηκαν στα 17 εκατ. ελβετικά φράγκα, έναντι ζημίας 609 εκατ. ελβετικών φράγκων που ήταν πέρυσι. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας στα 2,7 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 3,2 δισ. ελβετικών φράγκων, μετά τη μείωση των προορισμών της, στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους λειτουργίας της.

Ο Franz, σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτόν τον μήνα στο περιοδικό της ένωσης των πιλότων, Rundschau, είπε, ότι η μείωση του κόστους λειτουργίας το 2004 θα κυμανθεί από 300 έως 400 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Τα κέρδη της Swiss το τρίτο τρίμηνο, συγκρίνονται με τα αντίστοιχα ύψους 125 εκατ. ευρώ (161 εκατ. δολ.) που εμφάνισε η Deutsche Lufthansa AG, η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Τα κέρδη της Austrian Airlines αυξήθηκαν περισσότερο από πέντε φορές, φθάνοντας στα 47,7 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα