Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα: Παράταση για την υλοποίηση ενταγμένων έργων

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 18:03
UPD:18:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, παρέχονται επίσης απλοποιήσεις και δυνατότητες επιτάχυνσης διαδικασιών των υλοποιούμενων έργων κατά τα πρότυπα άλλων προγραμμάτων.

Παράταση για την ολοκλήρωση εντεταγμένων έργων στη «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» δίνει το αρμόδιο υπουργείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Οικ. 14217/2690/09-12-2013 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανασίου Σκορδά, η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται πλέον σε 24 μήνες (από 18 μήνες του αρχικού οδηγού), με έναρξη από την ημερομηνία απόφασης ένταξης των δικαιούχων.

Με την ίδια απόφαση παρέχεται δυνατότητα τετράμηνης παράτασης, εφόσον το αίτημα έκαστου ενδιαφερόμενου δικαιούχου υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, παρέχονται επίσης απλοποιήσεις και δυνατότητες επιτάχυνσης διαδικασιών των υλοποιούμενων έργων κατά τα πρότυπα άλλων προγραμμάτων.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους γεωγραφικά αρμόδιους εταίρους του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΦΕΠΑΕ), καθώς και στις ιστοσελίδες του προγράμματος: www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.StartupGreece.gov.gr, και www.efepae.gr.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», ενισχύονται 443 επενδυτικά σχέδια νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 63,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 56,5% αφορούν υπό σύσταση και νεο-ιδρυθείσες επιχειρήσεις και το 43,5% αυτών σε υφιστάμενες (έως 5 έτη λειτουργίας) επιχειρήσεις.

Η δημόσια δαπάνη των εντεταγμένων επενδυτικών έργων, η οποία καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007-13, διαμορφώνεται σε 38.135.872,04 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα