Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητα στις καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

Ομιλία του ΥΠΑΝ σε εκδήλωση για τη σημασία της Νεανικής Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 19:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για τη σημασία της «Νεανικής Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας» για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της προοπτικής απασχόλησης των νέων στη χώρα μας.

Η εξασφάλιση περίπου 16,4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική αλλά από εκεί και πέρα, σημασία έχει η σωστή αξιοποίηση των χρημάτων προκειμένου να δημιουργήσουν νέο πλούτο και νέες θέσεις εργασίας, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για τη σημασία της Νεανικής Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνουν η Eurobank και ο φορέας ανάπτυξης Corallia.

«Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 δίνει έμφαση λιγότερο στην εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής και περισσότερο στο λεγόμενο τομέα των "soft actions". Πρόκειται για δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της έξυπνης εξειδίκευσης, της τεχνολογίας, της κατάρτισης, της καινοτομίας. Αυτή είναι η πρόκληση για την πορεία της Ευρώπης στη νέα περίοδο που ξεκίνησε και σε αυτήν πρέπει να ανταποκριθεί η Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως και στη χώρα μας υπάρχουν funds, που επένδυσαν και επιδιώκουν να επενδύσουν, σε καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκηςαναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου:

- Δημιουργία ενός μηχανισμού για τα κοινοτικά προγράμματα που δίνουν προτεραιότητα στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες προώθησης της καινοτομίας σε συγκεκριμένους τομείς (κλαδική προσέγγιση).

- Προώθηση της χρήσης χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι τα venture capitals. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις από πόρους του ΕΣΠΑ, επιχειρήσεις με κονδύλια ύψους 55 εκατ. ευρώ, στα οποία θα προστεθούν και ιδιωτικά κεφάλαια.

- Με τη δράση ICT4Growth, που ήδη τρέχει, διατίθενται 120 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτώντας για πρώτη φορά σχετικά business plans.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα