Παραμένει ο Γ. Στουρνάρας αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 18:23
UPD:11/12/2013 14:03
CNBC

Παραμένει αισιόδοξος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,  για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση και σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων.

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. Οι όροι φαίνεται ότι ικανοποιούνται και κατά συνέπεια αναμένουμε την αποδέσμευση της δόσης έως τα τέλη του έτους» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας στο αμερικανικό δίκτυο.

Επίσης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων, τόνισε:  «Εξήγησα τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και γι' αυτό δεν επιθυμούμε τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας. Ακούσατε, πιστεύω, τον πρόεδρο του Eurogroup να κάνει αναφορά σε αυτό. Η τρόικα επιστρέφει, πράγματι, στην Αθήνα και μπορούμε να εργασθούμε από κοινού για την επίτευξη λύσης».

Επιπλέον ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι είναι αισιόδοξος για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και για την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2014.

 «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κατά συνέπεια περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές, η οποία, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2010, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό» είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα