WMC Resources: Aνοδος της μετοχής, μετά την προσφορά για εξαγορά

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004 12:30

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της πέμπτης σε μέγεθος παραγωγού νικελίου στον κόσμο, WMC Resources Ltd., καθώς εικάζεται, ότι η προσφορά της Xstrata Plc., ύψους 7,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (5,8 δισ. δολ.) ΗΠΑ για την εταιρεία, ενδέχεται να αποτελεί τον σπινθήρα για την «έκρηξη», η οποία θα είναι η αρχή της «μάχης», για την εξαγορά της.

Η Xstrata, με έδρα την Ελβετία, ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφέρει 6,35 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή σε μετρητά στους μετόχους της WMC, προσφορά, την οποία η διοίκηση της τελευταίας, έκρινε ότι είναι πολύ χαμηλή. Οι μετοχές της WMC σημείωναν άνοδο 10 σεντς ή 1,4%, φθάνοντας στα 7,18 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Σύδνεϋ.

Σημειώνεται, ότι, η Xstrata, η BHP Billiton και η Rio Tinto Group, αυξάνουν την παραγωγή μετάλλων, μετά την σημαντική άνοδο της ζήτησης από την Κίνα, η οποία ώθησε τον μήνα που πέρασε τις τιμές του χαλκού, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 15 ετών. Η εξέλιξη αυτή, ενδέχεται να προσελκύσει μία ανταγωνιστική προσφορά για την WMC, η οποία σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή της και τις προμήθειες νικελίου από τα ορυχεία της στην Αυστραλία, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Οι μετοχές της WMC σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 39% στις 28 Οκτωβρίου, ημερομηνία, κατά την οποία το διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε, ότι, απέρριψε την προσέγγιση για εξαγορά της από την Xstrata, στην ίδια τιμή. Η μετοχή αναρριχήθηκε στα 7,30 δολ. Αυστραλίας η μία, από την εποχή που έγινε η πρώτη κρούση, καθώς εικάζετο, ότι θα γινόταν νέα προσφορά από άλλη εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι, οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν στα 7,15 δολ. Αυστραλίας η μία, στη 1:15' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να φθάνει τα 8,3 δισ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα