Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. και της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., καθώς εικάζεται, ότι, οι δανείστριες της χώρας, θα βελτιώσουν τα κέρδη τους, μετά τη μείωση των επισφαλών τους δανείων.

«Βλέπουμε και άλλα στοιχεία, που αποδεικνύουν, ότι τα προβλήματα από τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών έχουν λυθεί και αυτό είναι ανακουφιστικό για τους επενδυτές», ανέφερε ο Shigeharu Shiraishi, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Societe Generale Asset Management (Japan) Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η σταθερότητα στον οικονομικό τομέα, ωθεί τους επενδυτές σε αγορές μετοχών».

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 10.867,91 μονάδες, στις 12:42' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο Topix, σημείωνε άνοδο 0,2%, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεισφέρουν περίπου στο 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας, κερδίζοντας συνολικά 1%. Οι μετοχές της Korea Electric Power Corp. και των εταιρειών διΰλισης, όπως της SK Corp., κινούντο ανοδικά, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι, το ισχυρό γουόν θα περιορίσει το κόστος της αγοράς των καυσίμων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,5%, φθάνοντας στις 96,18 μονάδες. Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια, σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και την Ταϊλάνδη. Αρχισε σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών στην Ιαπωνία, μετά από την παύση της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου για μία ημέρα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα