Abertis: 1,03 δισ. δολ. για την εξαγορά της TBI Plc

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 10:53

ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ της υπ' αριθμόν δύο διαχειρίστριας αεροδρομίων της Βρετανίας, TBI Plc, αντί του ποσού των 551 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,03 δισ. δολ.), σε μετρητά, συμφώνησε να προχωρήσει η ισπανική Abertis Infraestructuras SA, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο στο αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου, έδρα της EasyJet Plc.

H Abertis, που εδρεύει στην Βαρκελώνη και διαχειρίζεται τα διόδια των οδών, θα καταβάλλει 92,5 πένες για κάθε μία μετοχή της TBI, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η προσφορά είναι κατά 21,7% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής στις 17 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν η εταιρεία ανακοινώσει, ότι, βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών για πιθανή εξαγορά.

Η ζήτηση για χαμηλού κόστους αεροπορικά ταξίδια και η επέκταση των διαχειριστριών αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της EasyJet, έχουν αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Luton, τα οποίο πέρυσι, εξυπηρέτησε 6,9 εκατ. επιβάτες. Την περασμένη εβδομάδα, η TBI, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 10 εκατ. λιρών Αγγλίας, καθώς οι επιβάτες, που χρησιμοποίησαν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%.

Στις 28 Οκτωβρίου, η TBI συμφώνησε να αγοράσει το 29% της Alterra Interests στο Luton, αντί 80,7 εκατ. λιρών, ενώ διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Belfast International και το Skavsta στη Στοκχόλμη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα