Fortis: Αναθεώρηση των κερδών για το σύνολο της χρήσης

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 10:12

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα πάνω, την πρόβλεψη για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, Fortis, μετά την εκρηκτική άνοδο των κερδών της από τον τομέα της τραπεζικής, σε ποσοστό της τάξης του 51%, το τρίτο τρίμηνο.

Τα καθαρά της κέρδη, υποχώρησαν στα 638 εκατ. ευρώ (836 εκατ. δολ.) το τρίμηνο, έναντι 677 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα αποτελέσματά της, υπερέβησαν τις προβλέψεις των πέντε οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν, ότι αυτά θα ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 620 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της Fortis, Jean-Paul Votron, 54 ετών, ο οποίος πήρε τη θέση του Anton van Rossum τον Οκτώβριο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της εταιρείας, μέσω των συγχωνεύσεων.

Η Fortis μείωσε κατά 1,5 δισ. ευρώ τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος των ασφαλειών της στις ΗΠΑ και την Ισπανία, τη χρονιά που πέρασε, ενώ επένδυσε το ποσόν του ενός δισ. ευρώ στην περιοχή της Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και επεκτάθηκε στην Ιβηρική Χερσόνησο και την Ιταλία.

Οι μετοχές της Fortis αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 25% φέτος, υπερβαίνοντας τα κέρδη 7,4% που σημείωσαν οι 79 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της ING Groep NV, έχουν σημειώσει κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα