Κίνα: Sony Pictures-Hua Long, κοινή παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2004 09:12

ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τη μορφή venture, με την China Film Group, έκλεισε η Sony Pictures Television, της Sony Corp., προκειμένου να ανταγωνιστεί τις ομοειδείς της εταιρείες, όπως την Viacom Inc., καθώς άνοιξε η αγορά της χώρας για επενδύσεις στον κλάδο της τηλεόρασης, από ξένους.

Η εταιρεία, με τη μορφή venture, με την Hua Long Film Digital Production Co. της China Film, θα παράγει προγράμματα στην κινεζική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων δραματικών σίριαλ και έργων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Sony Pictures, που εδρεύει στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ. Η εν λόγω επιχείρηση, είναι η πρώτη που απέσπασε την έγκριση του κινεζικού κράτους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Κίνα εξέδωσε νόμους, που επιτρέπουν στους ξένους να πάρουν την πλειονότητα των μεριδίων σε εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων για πρώτη φορά, διευρύνοντας έτσι την πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά τηλεθεατών στον κόσμο. Η Viacom, η Walt Disney Co. και η News Corp., συγκαταλέγονται μεταξύ των ξένων εταιρειών που ετοιμάζουν συνεργασίες ή βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία εταιρειών με τη μορφή venture στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Κίνας εκτιμά, ότι, με αυτές τις αλλαγές θα έχει μεγαλύτερα έσοδα, φόρους και θέσεις εργασίας, ενώ οι πωλήσεις των διαφημίσεων μέσω της τηλεόρασης θα αυξηθούν κατά 1/3, στα 24 δισ. δολ. φέτος, μετά την άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 45%, που σημείωσαν το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Media Research, στη Ν. Υόρκη.

Η Sony, η οποία έχει στην κυριότητά της την Columbia TriStar Motion Pictures και αγοράζει το στούντιο της Metro-Goldwyn-Mayer Inc., ήδη συνεργάζεται με την China Film, τη μόνη εισαγωγό ξένων προγραμμάτων στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα