Bayer AG: Αύξηση της ζήτησης πλαστικών, υψηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2004 09:34

ΚΕΡΔΗ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η δεύτερη φαρμακοβιομηχανία και εταιρεία παραγωγής χημικών της Γερμανίας, Bayer AG, μετά την υψηλότερη ζήτηση πλαστικών και χημικών, με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν τα έσοδά της, από τη μείωση των πωλήσεων του αντιβιοτικού της, Cipro.

Το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της Bayer, ανήλθαν σε 34 εκατ. ευρώ (44,8 εκατ. δολ.) ή πέντε σεντς ανά μετοχή, έναντι καθαρής ζημίας 123 εκατ. ευρώ ή 17 σεντς, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 7,07 δισ. ευρώ. Εννέα οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι, τα έσοδα της εταιρείας θα ανήρχοντο σε πέντε εκατ. ευρώ.

«Οι πωλήσεις της Bayer και τα κέρδη της, σημείωσαν περαιτέρω αύξηση το τρίτο τρίμηνο», ανέφερε ο επικεφαλής της, Werner Wenning, 58 ετών, στην ομιλία του, που επέδωσε στους δημοσιογράφους, στα κεντρικά γραφεία στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, στην οποία επισημαίνεται, ότι : «Το εξαιρετικά καλό επιχειρηματικό περιβάλλον, βοήθησε στο να αυξήσουμε τις τιμές και τον όγκο των εργασιών μας».

Οπως η ανταγωνίστριά της, BASF AG, έτσι και η Bayer, ευνοείται από την παγκόσμια ζήτηση χημικών και πλαστικών, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών για τις πρώτες ύλες προς τους πελάτες. Τα κέρδη, από το τμήμα προσωπικής υγιεινής της εταιρείας, επηρεάστηκαν αρνητικά, καθώς ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος, ειδικότερα για το αντιβιοτικό της, Cipro, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου και του Κarl-Heinz Scheunemann, της Bankhaus Metzler & Co. KGaA, στη Φραγκφούρτη.

Οι μετοχές της Bayer, υποχωρούσαν κατά οκτώ σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 23,67 ευρώ, χθες. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο, σε ποσοστό της τάξης του 1,9%.

Το τρίτο τρίμηνο, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν απώλειες 7,2%, με αποτέλεσμα να έχουν την πέμπτη χειρότερη επίδοση, μεταξύ των 15 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Chemicals.

Από τους 30 οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg, οι 14 εισηγούνται για την μετοχή της Bayer, «hold», οι 10 «buy» και οι λοιποί έξι, «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα