Ινδία: 17 δισ. δολ. για δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2004 08:47

ΤΟ ΠΟΣΟΝ τουλάχιστον 17 δισ. δολ., για τη βελτίωση των δρόμων, των αεροδρομίων και των λιμανιών, θα δαπανήσει μέχρι το 2010 η Ινδία, σε μια προσπάθεια να καταστήσει πιο εύκολο για την Ford Motor Co. και άλλες εξαγωγικές εταιρείες, να κάνουν δουλειές στην τέταρτη σε μέγεθος οικονομίας της Ασίας.

Περίπου το 1/4 των κεφαλαίων, θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 34 αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί και το Μουμπάϊ, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, Praful Patel, στις 17 Νοεμβρίου. Επίσης, η κυβέρνηση, θα κατασκευάσει 10.000 χιλιόμετρα νέων δρόμων, θα σκάψει το κανάλι μεταξύ της Σρι Λάνκα και της Ινδίας και θα επεκτείνει τη δυναμικότητα των λιμανιών της, προκειμένου να τα ανακουφίσει από τη συμφόρηση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Manmohan Singh, κάνει δαπάνες για τις συνδέσεις των συγκοινωνιών και άλλων δημοσίων έργων, καθώς η ταχύτατη ανάπτυξη της Ινδίας σε 15 χρόνια πιέζει τις προμήθειες ενεργείας, εμποδίζοντας δρόμους και λιμάνια.

«Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες», ανέφερε ο Sukumar Rajah, ο οποίος διαχειρίζεται 3,8 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Τempleton Asset Management in Chennai, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Larsen & Toubro Ltd., της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ινδίας, συμπληρώνοντας: «Οι δαπάνες για την ανασυγκρότηση θα κάνουν μεγάλο καλό στην οικονομία της χώρας».

Περισσότερα από 66 εκατ. οχήματα άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Ινδίας από τον Μάρτιο του 2003, σύμφωνα με το τμήμα Μεταφορών Οδών και Εθνικών Οδών της χώρας, το οδικό δίκτυο της οποίας ήταν 2,52 εκατ. χιλιόμετρα τον Απρίλιο του 2002, το δεύτερο μετά το οδικό δίκτυο των ΗΠΑ, στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα