Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 07:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τους δείκτες της περιφέρειας, να οδεύουν για την έκτη εβδομαδιαία άνοδο, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μέσα σε 14 μήνες.

Οι μετοχές της Nippon Steel Corp. και της Posco, οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των χαλυβουργιών, καθώς εικάζεται, ότι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και της Nissan Motor Co., θα καταβάλλουν μεγαλύτερα ποσά για το μέταλλο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προμήθειά του.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, από πλευράς αξίας, θα αγοράσει ατσάλι από την Shanghai Baosteel Group Corp. της Κίνας και θα αυξήσει τις αγορές της από την Posco της Ν. Κορέας, εξ αιτίας των χαμηλών αποθεμάτων, τη στιγμή που η Nissan έκανε επείγουσα έκκληση στην Posco, προκειμένου να την προμηθεύσει με περισσότερα φύλλα ατσαλιού, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai. Χθες η Nissan, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή σε τρία εργοστάσιά της, προκειμένου να διαφυλάξει την πρώτη ύλη.

«Το νέο, ότι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ψάχνουν να βρούν νέες πηγές χάλυβα, υπενθυμίζει στους επενδυτές την ισχυρή θέση των χαλυβουργιών και των κερδών που θα εμφανίσουν», ανέφερε ο Youichi Yanai, ο οποίος διαχειρίζεται 28 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., στο Τόκυο.

Ο Μorgan Stanley Capital International's Asia-Pacific Index, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 97,25 μονάδες, στις 11:30' π.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει κέρδη 0,1% αυτήν την εβδομάδα, για έκτη φορά σε εβδομαδιαία βάση, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το χρονικό διάστημα των έξι εβδομάδων, που έκλεισε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2003.

Ο MSCI index, ο οποίος αποτελείται από 117 ασιατικές μετοχές υλικών, συμπεριλαμβανομένης της Nippon Steel και της Posco, σημείωναν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο μεταξύ των 10 κλάδων που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη, σημειώνοντας κέρδη 0,7%.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi, σημείωνε κέρδη 1%, με τις μετοχές της Posco να σημειώνουν άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ, τη στιγμή που ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία, κέρδιζε 0,2%. Ανοδικά κινούντο όλοι οι δείκτες στις αγορές της Ασίας, εκτός από τον Nikkei στην Ιαπωνία και τον Philippine Stock Exchange Composite Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα