Νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 07:32

ΠΤΩΣΗ ρεκόρ σημείωσε το δολάριο έναντι του ευρώ και υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών έναντι του γιέν, μετά από έκθεση, η οποία ανέφερε, ότι, η Κίνα μείωσε τις επενδύσεις της σε αμερικανικά έντοκα γραμμάτια.

Η Κίνα, μείωσε τις επενδύσεις της σε έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ, στα αποθέματα του ξένου συναλλάγματος στα 180 δισ. δολ., προκειμένου να αποφύγει τις απώλειες από την υποχώρηση του νομίσματος, μετέδωσε το China Business News, επικαλούμενο τον Yu Yongding, μέλος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

«Ο κόσμος σκέφτεται, ότι οι Κεντρικές Τράπεζες πέρυσι, μείωναν τις επενδύσεις τους σε δολάρια ΗΠΑ και αυτό επιβεβαιώνει ό,τι συμβαίνει», ανέφερε ο John Kyriakopoulos, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος της National Australia Bank Ltd., στο Σύδνεϋ.

Το δολάριο διαμορφώθηκε στα 102,37 γιέν στη 1:50' μ.μ., ώρα Τόκυο, ενώ υποχώρησε στα 102,01 γιέν, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2000, έναντι 102,46 γιέν που ήταν αργά χθες. Εναντι του ευρώ, διαμπραγματεύθηκε στο 1,3282 δολ. από 1,3269 δολ., φθάνοντας στο ιστορικό χαμηλό του 1,3295 δολ.

«Η πιθανότητα να υποχωρήσει και άλλο το δολάριο, είναι μεγάλη», κατέληξε ο Kyriakopoylos.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα