Κύπρος: Εξετάζονται όλες οι επιλογές για τις ιδιωτικοποιήσεις

Συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 12:55
UPD:16:39
ΡΙΚ

Δηλώσεις Χ. Γεωργιάδη - Μ. Καρογιάν

Η κυπριακή κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις επιλογές σχετικά με την εξεύρεση του 1,4 δισ. ευρώ μέσω ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2018, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κύπριος ΥΠΟΙΚ είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα των ημικρατικών οργανισμών και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η συνέχεια του γόνιμου διαλόγου που ξεκίνησε με τις συντεχνίες και με την παρέμβαση του ΔΗΚΟ, είναι καθοριστικά υποβοηθητική για την αναζήτηση και προσδιορισμού εναλλακτικών επιλογών που να ικανοποιούν τους στόχους και τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

«Η κυβέρνηση», είπε, «βρίσκεται στη κορύφωση της προσπάθειας για διαμόρφωση πολιτικών για ικανοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που ανέλαβε αλλά και για την εξυπηρέτηση των καλός νοούμενων συμφερόντων για την προοπτική της οικονομίας μας».

Εισήγηση για πλήρη ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών

Υπέρ της «πλήρους ιδιωτικοποίησης» των ημικρατικών οργανισμών (τηλεπικοινωνίας, λιμάνια, ηλεκτρισμός), όπου είναι δυνατόν, τάσσεται, την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Οικονομίας στην Κύπρο, το οποίο συστάθηκε από την κυβέρνηση και έχει πρόεδρο τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Σε γραπτή εισήγησή του προς τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, το Συμβούλιο σημειώνει πως διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το 1,4 δισ. ευρώ, που ζητεί η τρόικα.

Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα