Χ. Γεωργιάδης: Προϋπόθεση για τη νέα δόση οι ιδιωτικοποιήσεις

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση της τρόικας
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 14:53
UPD:14:53
24hcomcy

Προϋπόθεση για την λήψη της επόμενης δόσης είναι να προχωρήσει η Κύπρος σε ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας λίγο νωρίτερα την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «έχει εξασφαλιστεί κάποιος επιπρόσθετος χρόνος πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης για να προχωρήσει η Κύπρος και να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις».  «Η πολιτική απόφαση, αντί να ληφθεί το Νοέμβρη, έχει μετατεθεί για τον επόμενο ένα, ενάμιση μήνα και πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 180 εκατ. ευρώ στο τέλος του χρόνου», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως η τρόικα ολοκλήρωσε επιτυχώς την δεύτερη επιθεώρηση της Κύπρου, διαπιστώνοντας σημαντική πρόοδο στην σταθεροποίηση του τραπεζικού της συστήματος. Ξεκαθάρισε δε, ότι η έκθεση των εκπροσώπων της τρόικας δεν κάνει καμία αναφορά σε επιπλέον μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Εντός των πλαισίων βρίσκονται οι σχεδιασμοί τόσο για τα δημόσια οικονομικά όσο για τα διαρθρωτικά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

24HCOMCY

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε επίσης ότι η ύφεση το 2014 θα είναι υψηλότερη από τις προβλέψεις του μνημονίου, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν δημιουργείται ανάγκη πρόσθετων μέτρων γιατί η μεγαλύτερη ύφεση έχει ληφθεί υπόψη στους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα